Macarrons de ca nostra,

amb cruspit

 

         
 

 

Ingredients

Per 4 persones

  • Macarrons (70 g/per cap)

  • Ceba (Una grosseta)

  • Dos alls

  • Salsa de tomātiga (1 Tassó dels d'aigua, ple)

  • Carn capolada de porc i vedella: 150 g de porc i 50 g de vedella.

  • Oli, sal, pebre.

  • Formatge ratllat.

  • Beixamel.

Per la beixamel

  • Mantega: una culleradeta.

  • Llet: 1 tassó dels d'aigua.

  • Farina: 3 cullerades.

  • Sal, pebre., nou moscada

 

 

 

 

 

Manera de fer-ho

  • Bullir els macarrons al dente (Uns 10 minuts).

  • Els passos següents, sofregir la ceba..., etc.  els podem fer o bé  dins una cassola que pugui anar al forn o bé en un altra recipient i desprčs abocar-ho tot dins una palangana de forn, per gratinar i treure a taula.

  • Sofregir la ceba ratllada petita amb els alls sencers, que, en ser torrats, retirarem.

  • Afegir-hi la carn capolada i sofregir-la, fins a ser cuita.

  • Afegir-hi  la tomātiga fins que sigui cuita i quedi una salsa espessa.

  • Finalment, mesclar-hi els macarrons i remenar-ho tot junt, ben remenat; aplanar-los amb l'espātula.

  • Fer la beixamel com s'ha explicat (salses) i tirar-la pel damunt, ben repartida.

  • Espolsar-hi formatge ratllat. Gratinar-ho al forn fins que faci una crosta cruspida.

  • Servir-los.